6 mjesta na postoljima domaće utrke za Bk Zadar

Danas je po sunčanom i burnom vremenu u organizaciji Bk Zadra održana cestovna biciklistička utrka „1 Memorijal Bajlo“ na kojoj su naši članovi odnijeli pobjede u 2 kategorije od 10 koliko ih je bilo na programu, Krsto Dokoza pobijedio je među najmlađim biciklistima do 13 godina na stazi od 21km, dok je Luka Škara odnio uvjerljivu pobjedu u juniorskoj kategoriji te je slavio i kao ukupni pobjednik velike utrke koja se tradicionalno u Zadru vozi na dužini od 7 krugova tj. 50km.

Do postolja od zadarskih vozača još su stigli Tomislav Teofilov koji je među kadetima u završnom šprintu grupe došao do trećeg mjesta, Marta Serapiglia kao druga juniorka, Šimun Dražević kao treći među biciklistima do 15 godina te Kosta Teofilov kao drugi u konkurenciji Veterana C/D.

Biciklistički klub Zadar se zahvaljuje svim svojim članovima koji su pridonijeli organizaciji još jedne biciklističke utrke u našem gradu, postaji prometne policije PU Zadarske na izvrsnom osiguranju, firmi MB Frigo i Tomislavu Draževiću na prijevozu, Hotelu Porto u čijem atriju je održana dodjela nagrada, Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, te stanovnicima prigradskih naselja Ploča i Dračevac na strpljenju prilikom prolaska biciklističke kolone.

Rezultati su dostupni na slijedećoj poveznici:

https://chrono.hr/races/20240929_1._memorijal_bajlo/results_zadar.pdf

N.P.

 

konačna startna lista

 

Sve je spremno za sutrašnje prvo izdanje utrke Memorijal Bajlo, po svemu sudeći očekuje nas suho i temperaturno ugodno vrijeme.

Želimo svim sudionicima puno sportske sreće u utrci a njihovim pratnjama ugodan boravak u našem gradu,

 

Konačna startna lista sa brojevima se nalazi na poveznici 

 

Najava 1. Memorijal Bajlo

Cestovna biciklistička utrka za KUP HRVATSKE

Poznata zadarska biciklistička utrka koja se održavala za vrijeme 1. svibnja  ovaj put u novom nazivu i novim datumom održavanja:

Memorijalna utrka nazvana je u čast poznatoj zadarskoj obitelji Bajlo koja je dala veliki broj biciklističkih natjecatelja i entuzijasta tijekom svih ovih godina dajući nemjerljivi obol razvitku biciklističkog sporta i rekreacije žitelja grada Zadra i šire.

Raspis utrke i sve detalje možete vidjeti na poveznici ispod:

https://www.bkzadar.hr/wp-content/uploads/2024/09/1.memorijal-bajlo.pdf

 

Poveznica eventa na društvenoj mreži:

https://www.facebook.com/events/1794141748080661

VELIKA NAGRADA DUBRAVE i KNOBLEHARJEV POKAL ŠKOCJAN 2024

 

Mladi zadarski biciklisti protekli vikend nastupili su na dvije utrke. U subotu su na programu imali natjecanje Kupa Hrvatske u Dubravi kraj Siska gdje su osvojili tri mjesta na postoljima.

Krsto Dokoza i Šimun Dražević bili su drugi u svojim kategorijama U13 i U15 dok je Tomislav Teofilov među kadetima zauzeo treće mjesto.
Dan poslije u mnogo jačoj konkurenciji u slovenskom Škocjanu najbolje plasiran bio je Tomislav Teofilov na 13 mjestu kadetske utrke, dok su Lovre Švorinić i Šimun Dražević zauzeli 31 i 32 mjesto među U15 i U13 biciklistima.

Rezultati iz Slovenije su dostupni na slijedećem linku:
https://prijavim.se/uploads/5447_result.pdf?tms=1725866574

N.P.